Despre noi

istoric

Scurt Istoric

Biserica Penticostală “Betania” din Jebel a luat fiinţă în anul 1947, când de pe meleagurile Bihorului s-au mutat în Jebel 3 femei credincioase împreună cu familiile lor.

Deşi soţii  lor nu-l cunoşteau pe Domnul, ele au continuat să se roage, atât pentru familiile lor, cât şi pentru consăteni, ca să-L cunoască pe Domnul. Începând cu anul 1950 li s-au mai alăturat şi alte familii, care s-au stabilit în Jebel, aceştia fiind veniţi fie din partea Bihorului, cât şi a Moldovei.

Prin ajutorul Domnului, Biserica Penticostală “Betania” din Jebel a prosperat. La început adunându-se în casa particulară a familiei Cutile Petru. Apoi din anul 1974 s-a amenajat o Casă de rugăciune, aceasta fiind o locuinţă privată achiziţionată şi renovată corespunzător nevoilor bisericeşti.

Din anul 1998 biserica se întruneşte în frumoasa locaţie, care s-a construit într-o zonă centrală,  aferentă drumului naţional european E70. Construcţia acesteia a durat patru ani de zile, timp în care toţi credincioşii  aparţinători bisericii au depus tot efortul pentru realizarea acestui obiectiv.

Scopul principal al bisericii noastre este acela de a-L face  cunoscut pe Dumnezeu oamenilor, ca să-şi primească mântuirea sufletelor prin ascultare de Cuvântul Sfintelor Scripturi.

Dacă la început biserica era formată din câţiva  bătrâni, la ora actuală din numărul celor ce frecventează întâlnirile stabilite, fac parte trei sute de copii şi tineri, înrolaţi în diferite activităţi ca: fanfară, cor mixt, cor bărbătesc, orchestră, media, precum şi în multe alte grupuri de laudă şi închinare, care-L slujesc pe Domnul în armonie cu ceilalţi membrii ai trupului miresei Domnului nostru Isus Hristos.

„Ochii Mei vor fi deschişi de acum, şi urechile Mele vor fi cu luare aminte la rugăciunea făcută în locul acesta. Acum, aleg şi sfinţesc Casa aceasta, pentru ca Numele Meu să locuiască în ea pe vecie, şi voi avea întotdeauna ochii şi inima Mea acolo.”

2 Cronici 7:15-16

Lasă un răspuns