Botezul în apă

deadmin

Botezul în apă

BOTEZUL IN APA

Botezul in apa este unul din principalele acte de cult ale Bisericii. Baza lui biblica este porunca Domnului Isus Hristos data ucenicilor Sai dupace a inviat din morti – Matei 28:19.

Botezul in apa este actul prin care o persoana matura si nascuta din nou, intra in toate drepturile conferite de Biserica fiilor sai. El este de fapt actul unificarii crestinului cu Domnul Isus Hristos – Romani 6:3 – 5. In era crestinismului primar, dupa hotararea pentru Hristos sau acceptarea mantuirii, ulterior urma implicit botezul in apa. Cu aceasta ocazie credinciosul avea posibilitatea sa marturiseasca public trairea lui launtrica si credinta in Dumnezeu. Cel care se boteza era un crestin matur care alegea de bunavoie si constient sa faca acest pas in urma: primirii Cuvantului(Faptele Apostolilor 2:41), credintei(Marcu 16:16), pocaintei(Faptele Apostolilor 2:38), a unui cuget curat(1Petru 3:21) si a innrolarii ca ucenic al lui Hristos(Matei 28:19).

Tertulian a scris in lucrarea sa cu privire la botez, intitulata “De baptisma” urmatorul lucru: “E utila intarzierea botezului, mai ales in cazul copiilor, care e bines a devina crestini dupace au cunoscut pe Hristos si stiu sa ceara mantuirea. Candidatii la botez se cuvine sa posteasca, sa se roage, sa-si plece genunchi sis a-si marturiseasca pacatele public, lucru care da satisfactie pentru pacatele vechi, dar si intarire contra ispitelor ce vor veni” (Patrologie I, 419). De asemenea, in manualul de invatatura bisericeasca “Didahia” scris in jurul anului 100 d.Hr. sunt cuprinse peste saptezeci  de reguli cu privire la botezul in apa, din care nici o regula nu se refera la botezul copiilor mici.

Biserica  Crestina Apostolica Penticostala practica botezul persoanelor mature care fac dovada nasterii din nou, nastere care dovedeste  innoirea launtrica facuta de Dumnezeu in viata celor care il primesc pe Domnul Isus Hristos ca Mantuitor al lor.

In concluzie, vreau sa va las o intrebare vitala la care sa meditati: De ce sa ne botezam?

Raspunsul la aceasta intrebare este in cartea Domnului, in Scriptura si este urmatorul:

a)      Isus porunceste botezul( Matei 28:19)

b)      Isus Insusi a fost botezat( Matei 3:13_16)

c)       Ucenicii au invatat pe altii despre botez(F.A. 2:38)

d)      Ucenicii au practicat botezul(F.A. 2:41, 1Corinteni 1;14-16)

Tu cand te-ai botezat si de ce? Sau cat vrei sa mai intarzii? Niciodata nu sti cand se incheie ultima fila a cartii numita “ Viata” si ce va urma… depinde de alegerea ta!!!

Un celebru poet spunea: “In viata aceasta ce ai scris,

Tot ce-ai facut, tot ce ai zis,

Ramane intr-o carte scris,

In cartea vietii tale!”

 

  Autor: Iosif Borca

Despre autor

admin administrator

Lasă un răspuns